Gasztro

Befőzés: nincs ennél egyszerűbb és finomabb málnalekvár

A málna az egyik legízletesebb nyári bogyós gyümölcsünk. Finom zamatát és illatát a befőzés során sem veszíti el. Készíts velünk egyszerűen és gyorsan különlegesen finom málnalekvárt.

A málna legízletesebb nyári bogyós gyümölcsök egyike. Frissen fogyasztva vagy lekvárként elkészítve is fantasztikusan finom. Különleges zamatát, illatát a befőzés során sem veszíti el. Főzz velünk egyszerűen, gyorsan elkészíthető különlegesen finom málnalekvárt.

Befőzés: nincs ennél egyszerűbb és finomabb málnalekvár

Gyors, egyszerű és finom málnalekvár

A málnalekvár befőzéséhez másfél kilogramm gyümölcsöt folyóvíz alatt moss meg, majd tedd főzőedénybe. Alacsony hőfokon kezdd el hevíteni, amint levet enged, emelheted kissé a hőmérsékletet. Forrástól számítva továbbra is lassan főzd a málnát 15 percig, majd adj hozzá 30 dekagramm cukrot. Használhatsz mézet, nyírfacukrot is. Kevergesd még néhány percig, hogy a cukor feloldódjon. Burgonyanyomóval összetörheted a gyümölcsöt (ez el is maradhat), majd keverj a lekvárhoz fél csomag dzsemzselésítőt.

Befőzés: nincs ennél egyszerűbb és finomabb málnalekvár

Forrón töltsd a málnalekvárt az előzőleg alaposan kimosott, kifőzött befőttesüvegekbe. Jól csavard rá a tetőt, majd fordítsd fejjel lefelé néhány percre. Amint kihűlt, felbonthatod. A málnalekvárt kenyérre kenve, süteményekhez adva, palacsintába tekerve tálald. Felbontás után az üveget érdemes hűtőszekrényben tárolni.

További cikkek lekvár, befőzés témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top