Gasztro

Hogyan kell mentaszörpöt készíteni?

A menta élénkít, frissítően hat szervezetünkre, ezt a tulajdonságát pedig legfőképpen nyáron érdemes kihasználni. Csináljunk belőle szörpöt!

A mentában az is szuper, hogy egész nyáron hajt, gyorsan növekszik, így nem kell aggódnunk, ha elfogyott a mennyei mentaszörp, azonnal készíthetjük a következő adagot.

Hogyan kell mentaszörpöt készíteni?

A mentaszörp hozzávalói:

• 100 g menta aprítva
• 2 citrom karikákra vágva
• 1 liter víz
• 1 kg cukor
• 5 g citromsav

A friss mentát jól mossuk meg, szárítsuk meg és aprítsuk fel. Egy fazékban röviden főzzük fel, és ha kész, dobáljuk bele a citromkarikákat. 24 órán keresztül hagyjuk állni.

Másnap szűrjük le a mentás-citromos levet, és majd alaposan nyomkodjuk ki a leveleket és a citromkarikákat. Ezután engedjük át textilpelenkán is, hogy szép tiszta legyen a folyadék. Tegyük bele a cukrot és a citromsavat, és főzzük át. Még forrón töltsük üvegekbe, és dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ebből a receptből 2 liternyi szirup lesz, ha több mentaszörpöt szeretnél főzni, akkor a növeld a mennyiségeket. Nem csak hígítva, szörpnek finom, fagyiöntetként is mennyei.

Tipp: Készíts nyári kekszet mentával és citrommal
 

Mentás-citromos víz:

További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top