Gyors vacsora: Sült csirkés, barackos quesadilla

nlc | 2015. Július 31.
Mai gyors vacsoránkban kivételesen nem zöldséggel, hanem gyümölccsel állítottuk párba a csirkét. Próbáljátok ki, érdemes!

Sült csirkés, barackos quesadilla

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 0,5 dl balzsamecet
  • 10 dkg főtt csirkehús
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 10 dkg gouda
  • 2-2 db tortillalap
  • 1 db (sárga húsú) őszibarack
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Készítsünk balzsamecetes redukciót a balzsamecet és a cukor összeforralásával, majd hagyjuk kihűlni.

Szórjunk meg egy tortillalapot bőségesen reszelt sajttal, tegyük rá a felaprított csirkehús egy részét, és tegyünk rá néhányat a cikkekre vágott barackból. Locsoljunk rá egy keveset a balzsamecetből, és fedjük be egy másik tortillalappal. Forró serpenyőben süssük át mindkét oldalán, sütés közben széleit kissé összenyomkodva, hogy a megolvadt sajt összefogja a két lapot.

Vágjuk félbe, majd 3-3 szeletre.

 

 

Még több ötlet gyors vacsorákhoz az NLC-n:

Exit mobile version