Gasztro

Hétvégi menü, amiért érdemes lesz szombat reggel is korábban kelni

Mi már a hétvégére hangolódunk, és azt is kitaláltuk, mivel kényeztetjük a családot holnap. Megmutatjuk nektek is, elő a jegyzetfüzetekkel, készülhet a bevásárlólista!

 

Kókuszos-áfonyás smoothie bowl

Hozzávalók 2 nagy tálhoz:

  • 1 érett, hűtőben tárolt banán
  • feltétnek: kókuszreszelék, kesudió, szeletelt mandula, áfonya, mogyoróvaj
  • 2-3 kk. juharszirup vagy méz
  • 1 bögre (2,5 dl) kókusztej
  • 2 kk. kókuszreszelék
  • fél bögre fagyasztott áfonya
  • 1 kk. zabkorpa vagy lenmag őrlemény
Kategóriareggeli
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Dobjuk turmix gépbe a smoothie hozzávalóit: a banánt, a kókusztejet, az áfonyát, a juharszirupot, a kókuszreszeléket és a lenmag őrleményt. Pépesítsük össze, ha túl sűrű lenne nyugodtan öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet és töltsük tálkába.

Feltétnek:

kókuszreszelék, kesudió, szeletelet mandula, földimogyorókrém (peanut butter), áfonya

 

 

Fűszeres csirkeragu jázmin rizzsel

Hozzávalók 4 főre:

  • pár csipet só
  • 4 evőkanál mogyoró olaj
  • 1 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 50 dkg csirkecomb
  • 25 dkg jázminrizs
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1 kiscsokor koriander
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál chilikrém
Kategóriaebéd
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A mogyoróolajon dinszteljük meg az apróra kockázott hagymát. Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, pirítsuk le, majd tegyük rá a felcsíkozott csirkehúst is. Ezt is pirítsuk, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 3 dl vízzel, adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a reszelt gyömbért és a csilikrémet. Lefedve, takarékon főzzük puhára a húst. Ha elfő a leve, pótoljuk, keverjük el benne a 2 nagy evőkanál mogyoróvajat, forraljuk össze. Szórjuk meg friss korianderlevéllel, főtt jázmin rizzsel tálaljuk.

 

 

Kecskesajtos szendvics grillezett paprikával és pestóval

Hozzávalók (4 szendvicshez):

  • 240 g (grillezett) paprika
  • 1 csomag rukkola
  • 200 g kecskesajt
  • 50 ml bazsalikomos pesto
  • 2 db baguette
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Vágd fel a kenyeret, és kend meg pestóval. Tedd bele a grillezett paprikaszeleteket és a kecskesajt darabokat, ízesítsd sóval, borssal. Tűzdeld meg jó adag rukkolával,  és már tálalhatod is. Ha van időd megsütni, isteni melegszendvics-különlegesség kerülhet asztalodra. 

Még több ötlet a hétvégi menühöz az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top