Gasztro

Feketeszedres táldesszert

Amikor nincs időd sütni, de összedobnál egy gyors és friss desszertet ebéd utánra, na akkor ez neked való.

Imádom a táldesszerteket, mert nem kell vacakolni a díszítéssel, hogy mekkora legyen a piskóták közt a krém, szép legyen vagy nem. Itt a szépség nem szempont, viszont a mindent bele igen.

Van, hogy marad piskóta, le szoktam fagyasztani, és ilyenkor még azzal sem kell bajlódni, de akár készen kapható babapiskóta is tökéletes lehet.

Feketeszedres táldesszert

Hozzávalók

  • 4 tojásos bármilyen piskóta, esetemben kakaós volt. Ezt egycentis kockákra vágtam, de tulajdonképpen mindegy, akár tördelni is lehet.
  • 40 dkg fekete szeder
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 5 ek kristálycukor
  • 3 dl állati 35%-os tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl állati 35%-os tejszín
  • Díszítésnek csokidara

Az elkészítésről a Vacsi nálam? blogon olvashatsz!

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése