Gasztro

Hogyan vegyünk jó serpenyőt?

A serpenyő egy olyan alapdolog, ami muszáj, hogy legyen egy konyhában. De nem mindegy, hogy milyen és mekkora és hány darab, és milyen színű...

Kevesen tudják, de a nagymamám többek közt egy volt államfőnek főzött-sütött. És ha más nem is, ő kitanulta pár évtized alatt, hogy miben mit és hogyan lehet jót sütni-főzni. Az sem titok, hogy én tőle tanultam jó sok mindent, amit most időnként ide firkantok. (Ja, és ma van a nagymamám szülinapja, ma lenne kereken 90 éves.)

Hogyan vegyünk jó serpenyőt?

A serpenyőnek sok típusa van. Annak idején voltak a cserép-, a vasedények (a bolt is, ami Vasedény névre hallgatott, ugyebár, ismerős sokunknak?!), aztán a modern kor felé haladva jöttek az öntvények, az alumínium, a teflon, a kerámia, a porcelán, a… ki tudja, milyen bevonat, külső-belső mag, üveg- és gyémántszálas és nagyjából a ’80-as évek végétől megtanultuk, hogy bármit el lehet adni nekünk, ha azt mondják rá, hogy márpedig ez olyan maggal és külső burkolattal és csúszásmentes és nagyon szuper dologgal van kombinálva, hogy ennél jobbat még a Köbüki sem tudott volna transzformálni nekünk – még akkor sem, ha kinyitottuk volna az ablakot neki.

A folytatásért kattints Bopci caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top