Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg nyers krumpli
15 dkg liszt
2 dl tej
1 tojás
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
szeletelt húsos szalonna és áfonyalekvár a tálaláshoz
A hámozott krumplit reszeljük le, nyomkodjuk ki a nedvességet belőle. A lisztet keverjük el a tojással, tejjel, keverjük hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk. Palacsintasütőben (ha van formázott, amelyben mélyedés van a minipalacsintáknak), forró olajban süssük meg a palacsinták mindkét oldalát. Sült szalonnával és áfonyalekvárral kínáljuk.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Spenótos-kecskesajtos felfújt – az elegáns vacsora
- Mit főzzek ma vacsira? Zöldséglevest garnélarákkal
- Gyors vacsora: fish and chips házilag
- Tejfölös-fokhagymás csirke – gyorsan valami finomat vacsorára