Gasztro

A rántott csirkén túl: 7 csirkés recept bloggereink konyhájából

Mit kezdjünk a csirkével, ha nincs kedvünk a csirkepörkölt–rántott csirke tengelyen mozogni? Segítünk! Hoztunk a hét minden napjára egy csirkés receptet, hogy kicsit színesíteni tudjátok a repertoárt.

 

Csirkéből sok mindent készíthetünk, és bár megvannak a kedvenc klasszikusaink (a sült csirke, a KFC-csirke, a sörösdobozon sült csirke), jólesik néha újítani, ezért megkértük bloggereinket, mutassák meg kedvenc őszi csirkés receptjeiket.

Gombás csirkeraguleves

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók 4 főre:
30 dkg csirkemell 1×1 centis kockákra vágva
10 dkg zöldborsó
20 dkg gomba felcikkezve
2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
2 szál petrezselyemgyökér apró kockákra vágva
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma reszelve
175 g tejföl 20%-os
1 dl tej
1 púpozott kanál liszt
4 ek. olívaolaj
1,5 liter víz vagy húsalaplé

A csirkeraguleves elkészítése a Gastrobertollini blogon olvasható.

Fehérborban sült rozmaringos csirkecombok

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók:
6 csirkecomb
só, bors
2 szál rozmaring
6 szelet bacon
1 ek. csirkezsír
1-1,5 dl száraz fehérbor

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
1 egész csirkemell 
só, frissen őrölt fekete bors 
1/2 citrom leve 
extra szűz olívaolaj

A töltelékhez:
200 g spenótlevél
150 g ricotta
150 g mascarpone
2 ek. frissen reszelt parmezán

1/2 kk. őrölt, szárított fokhagyma
1/2 kk. frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt feketebors

Továbbá:
125 g mozzarella
50 g füstölt sajt
1 ek. frissen reszelt parmezán
200 g sűrű, fűszeres paradicsomszósz

A mennyei csirkés recept a Tavola in Piazza blogon folytatódik.

Sült csirkemell almás céklasalátával

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók 2 főre:
fél csirkemellfilé 4 kisebb szeletre vágva

A panírhoz:
kukoricaliszt és 1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír a sütéshez

A salátához:
2 alma
2 kisebb fej cékla
1 fej lila hagyma
két kis doboz natúr joghurt v. tejföl, kefír
1 púpos tk. mustár
só, bors
pár csepp citromlé
ízlés szerint fűszerek (kakukkfű, oregánó, bazsalikom)

Az elkészítés leírása a Pálmafa project blogon olvasható.

Lecsós csirkecomb

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók:
4-5 db csirkecomb
40 dkg paradicsom
40 dkg paprika
2 nagyobb fej hagyma
pirospaprika
olaj
só, bors
1,5 dl köles
petrezselyemzöld

A lecsós csirkecomb receptje a Varázslat fakanállal blogon folytatódik.

Hagymás csirkemell

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók:
csirkemell

bors
olaj
vöröshagyma

A gyorsan elkészíthető hagymás csirkemell receptje a Konyhalál blogon folytatódik.

Füstölt sajtos csirkepárnácska 

Ősszel is a csirke a sláger

Hozzávalók 4 főre:
70 dkg csirke felsőcombfilé darálva
3 ek. petrezselyem
2 kk. ázsiai citromfű (szárított)
Só, bors
Olaj a sütéshez
4 fej lila hagyma
15 dkg füstölt sajt
1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
25 dkg szeletelt bacon

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

Még több szuper csirkés receptek az NLCafé oldalán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top