Gasztro

Soha többé nem mész pékhez – így készül a túrós batyu házilag

Te is imádod a túrós batyut? A házi még százszor jobb. És egészen puha marad még másnapra is, úgyhogy szuper kis tízórai, uzsonna is lehet, ha ügyesen megsütjük előző este.

Hozzávalók kb. 15 db közepes méretű túrós batyuhoz:

1 tasak (7 gramm) porélesztő
2,5 dl tej
450 g búzaliszt
80 g cukor
70 g vaj

A töltelékhez:

500 g túró
5 evőkanál cukor
1 nagy citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 nagyobb tojás sárgája

100 g mazsola (aki szereti:)

A lekenéshez:

1 db tojás

Az elkészítésről a Csak a Puffin blogon olvashatsz!

Soha többé nem mész pékhez - így készül a túrós batyu házilag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top