Gasztro

Soha többé nem mész pékhez – így készül a túrós batyu házilag

Te is imádod a túrós batyut? A házi még százszor jobb. És egészen puha marad még másnapra is, úgyhogy szuper kis tízórai, uzsonna is lehet, ha ügyesen megsütjük előző este.

Hozzávalók kb. 15 db közepes méretű túrós batyuhoz:

1 tasak (7 gramm) porélesztő
2,5 dl tej
450 g búzaliszt
80 g cukor
70 g vaj

A töltelékhez:

500 g túró
5 evőkanál cukor
1 nagy citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 nagyobb tojás sárgája

100 g mazsola (aki szereti:)

A lekenéshez:

1 db tojás

Az elkészítésről a Csak a Puffin blogon olvashatsz!

Soha többé nem mész pékhez - így készül a túrós batyu házilag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése