Gasztro

A Tetovált Séf grilltanácsai – első epizód

Grillezni és BBQ ételeket készíteni nem csak nyáron lehet. Sőt, grillezni bárhol és bármikor érdemes – mondja Serényi Zsolt, a Tetovált Séf.

A grill és BBQ közötti különbség egyszerű hasonlattal élve úgy fogalmazható meg, hogy ha a grill a szauna, akkor a BBQ az infraszauna. A BBQ kisebb intenzitású hőforrást igényel, ám jóval több időt igényel az étel elkészítése. A grillezett étel gyorsabban kerülhet a tányérra. 

A grillezés elengedhetetlen kelléke, a grillsütő, többféle változatban használatos. A gázgrill, a faszenes grill, a füstölő más-más ételhez, helyszínhez, időjáráshoz való. Fontos, hogy mielőtt hozzákezdünk a recept elkészítéséhez, legyünk tisztában a grillezés alapjaival! Serényi Zsolt most tíz héten át újabb és újabb tájékoztató videókkal jelentkezik, praktikus tanácsokkal látva el a grillezni vágyó olvasókat. Az első videó a grillezéshez szükséges eszközöket mutatja be:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top