Gasztro

Teszt: neten rendelt pizzákat kóstoltunk

A legtöbb szakértő szerint a neten rendelt ételek legnagyobb rákfenéje a pizza. Ha egy étterem nem tudja megoldani, hogy melegen, kellő mennyiségű feltéttel és tökéletes tésztával érkezzen a pizza, akkor jobb, ha lehúzza a rolót. Mi most négy helyről rendeltünk, és elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen pizzatésztával dolgoznak a helyek.

Pasta Finucci

Négysajtos és fitneszpizzát rendeltünk. A fitneszpizzát kimondottan finomnak minősítettük, bár elég sok feltét volt a tetején, mégsem ázott el a tészta, ráadásul a megszokott vega pizzákhoz képest ezen változatos és friss zöldségek voltak, még a megrögzött húsevők sem emeltek kifogást ellene.

Fitness pizza
Fitneszpizza

A négysajtos változattól már a rendelésnél féltünk, a legtöbb pizzéria ugyanis megpróbálja olcsó alapsajtokkal megúszni: füstölt sajt, mozzarella, trappista és márványsajt. Sajnos ez ebben az esetben sem történt másként, az egyébként pazar tészta sem tudta megmenteni az olvadásra teljesen képtelen füstöltsajt-kockákat, ezért az összképet kicsit lehúzta.

Quattro Formagi
Quattro Formagi

Összpontszám: 3/5 pont

Retro Italia

Nagyon izgatottak voltunk, amikor megláttuk az étlapon a mogyorókrémes pizzát, a belváros egyik elviteles pizzaszeletezője ugyanis egészen más magasságokba emelte számunkra ezt az elsőre bizarr fogást. Ezért aztán kifejezett csalódásként ért bennünket, amikor valószínűleg valamilyen hiba folytán mogyorókrémes palacsintát kaptunk… Lehet, hogy olyan kevesen rendelik, hogy fel sem merült a pizzériában, hogy nem mellékattintottunk? A füstös és a salami névre keresztelt pizzák közül a salami nem okozott csalódást, de azt valamiért még mindig nem tudjuk megérteni, hogy miért kell hatalmas szalonnakockákkal megölni egy pizzát? Hát nem lehetne egy kicsit kisebbre vágni? A legjobban pedig az keserített el minket, hogy a tészta sajnos teljesen elázott.

Megnézem
Összes kép (1)

Összpontszám: 2/5

Pizza EATaliano

Gondoltunk egy nagyot, bevállaltunk két teljes kiőrlésű pizzát. És nem csalódtunk, mindkettő tésztája tökéletes volt, néhány tesztelőnek fel sem tűnt a különbség, ami mindenképpen dicséretes. A kecskesajtos spenótos Granada pizzától egy kicsit többet vártunk, legalább egy kevés fokhagymával és sóval megkínálhatták volna a zöldséget, hogy ne legyen olyan elszomorítóan moszatízű, viszont még ennek ellenére sem volt rossz.

Granada pizza
Granada pizza

A New York Hot névre keresztelt csípős paprikás pizza viszont tényleg tökéletes volt, főleg azzal a tudattal, hogy még a vonalainknak sem árt.

New York Hot
New York Hot

Összpontszám: 4/5

Al Capone Pizzeria

A Frutti di mara pizza legalább annyira necces ügy, mint a négysajtos. A legtöbb helyen ugyanis csak megmutatják a tenger gyümölcseinek a pizzaalapot, és már megy is a sütőbe. Ebben az esetben ezzel nem volt gond, az egyetlen kivetnivalónk azt volt, hogy túl sok rákhús-imitáció vagyis surimi került a tésztára, de hát ez legyen a legnagyobb bajunk.

Frutti di mara
Frutti di mara

A gombás sonkás Capricciosa viszont pont olyan volt, amilyennek képzeltjük, szaftos, mégsem tocsogós, és a tésztára sem lehet egy szavunk sem.

Capricciosa
Capricciosa

Összpontszám: 4/5

 

A NetPincérnél még tart a 80 nap alatt a Föld körül játék. Igyekezzetek minél több nemzet konyháját kipróbálni! Kéthetenként értékes nyeremények várnak rátok, egyébként a fődíj egy egzotikus utazás.
 

Még több pizza az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top