Gasztro

A tökéletes forralt bor Jamie Olivertől

Forralt bort inni jó. Sült gesztenyével, kürtőskaláccsal kísérni a forralt bort egyenesen mennyei! Megmutatjuk, hogy készítsd el otthon.

Ahány ház, annyi forralt bor, mindenkinek megvan a maga kedvenc receptje. Mi most rábízzuk magunkat Jamie Oliverre, nálunk idén ez a tökéletes forralt bor.

Jamie Oliver tökéletes forralt bor receptje

A tökéletes forralt bor Jamie Olivertől

Hozzávalók:

  • 2 mandarin
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • 20 dkg cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 3 babérlevél
  • 1 szerecsendió reszelve
  • 2 csillagánizs
  • 1 rúd vanília
  • 2 l vörösbor

A mandarint, a citromot és a lime-ot meghámozzuk, a mandarinok levét egy nagy lábasba facsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt héjakat, majd a szegfűszeget, a fahéjat, a babérleveleket, 10-12 reszelésnyi szerecsendiót, a félbevágott vaníliarudat és annyi vörösborral öntjük fel, amennyi ellepi. Közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad, ekkor felforraljuk és további 4-5 perc alatt sziruposra főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort és a csillagánizsokat, és kis lángon még kb. 5 percig főzzük. 

Forrás: Jamie Oliver honlapja

Még több cikk forralt bor témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top