Gasztro

Így néz ki egy 100 éves esküvői torta – fotók

Egy férfi épp a garázsában rendezkedett, mikor az egyik polcon egy régi dobozt vett észre. Mikor kinyitotta, a nagyszülei esküvői tortájára bukkant. 1915-ből.
100 éves esküvői tortát talált egy férfi garázstakarítás közben

Egy régi amerikai esküvői szokás szerint a friss házaspár nem eszi meg a tortát az esküvőn, hanem egy évre elrakja, és csak az első házassági évfordulón kezdi meg. Lehet, hogy nem olyan finom, de állítólag szerencsét hoz.

Az amerikai férfi, Ronald Warninger nagyszülei is feltehetőleg így tervezték, 1915. március 17-én tartott esküvőjük után. Valahogy azonban sose került sor a torta felbontására.

100 éves esküvői tortát talált egy férfi garázstakarítás közben

A torta egészen kalandos utat tett meg az esküvő óta. A nagymama 1960 körül túladott rajta, így Ronald szüleihez került, mondván, hogy nekik jobb a fagyasztójuk. Már 2000-et írunk, mikor Ronald magához veszi a tortát, de aztán teljesen megfeledkezik róla, hogy hová tette. És itt vagyunk 2015-ben, mikor már a 100. évében jár a sütemény.

Ronald elmondta, a torta természetesen ehetetlen, de korához képest jó állapotban van. Ezt bizonyítják a képek is.

100 éves esküvői tortát talált egy férfi garázstakarítás közben

A férfi lánya a torta történetén felbuzdulva családi legenda kialakulását reméli, ezért elhatározta, hogy tovább őrizgeti az antik süteményt, a következő generáció számára.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top