Gasztro

Ilyen krumplifőzeléket még nem ettél!

Karikára szeletelve vagy kockára vágva? Az én "kultúrkörömben" krumplifőzelék elkészítéséhez kizárólag a karikára vágott krumplit ismertem.

Elképedve fedeztem fel, hogy épp annyira elterjedt a kockára vágás is. Bár továbbra is a “karikára szeletelős” táborban maradok, kivetkőztem önmagamból. Kockára vágott, kukoricás krumplifőzeléket készítettem.

 Így még nem ettél krumplifőzeléket!

Kukoricás krumplifőzelék hozzávalói:

  • 50 dkg kockára vágott, hámozott burgonya
  • 15 dkg mirelit kukorica
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1,5 dl tejföl
  • só, frissen őrölt fekete bors és csilipehely ízlés szerint
  • aprított petrezselyemlevél

A folytatásért kattints a Mohamama konyhája caféblogra!

Receptek, amelyekben a krumplié a főszerep:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top