Gasztro

Kardamomos, mandulás latte

A reggeli rituálém része egy bögre tejeskávé elfogyasztása. Ha egészségtudatosabb korszakomat élem, vagy a krákogós torkomnak nem tesz jót a tej, akkor lecserélem mandula-, kókusz- vagy rizstejre. Mint most.

A klasszikus tejeskávé alternatívája. Kerül még bele kardamom, az arab és az indiai konyha egyik kedvenc fűszere. Mivel melegítő energiájú étel, kifejezetten jólesik hűvösebb időben. Csillapítja a köhögést, rossz emésztésre pedig rendkívül jótékony hatású. Sajnos mag formában nem volt itthon, bár úgy erőteljesebb a hatása és az aromája. Így por formájában kerül a kávéba, ami nem mellékesen jótékony hatással van az erekre.

Kardamomos, mandulás latte

Így készül a latte

Egy lábosban melegítsük össze a mandulatejet a kardamommal. Habosítsuk fel. (Ha kardamommagot használunk, azt habosításnál vegyük ki! Öntsük a pohárba a kávét, ízesítsük juharsziruppal, majd öntsük fel a habos, kardamomos mandulatejjel.

A receptért kattints a Marmelade caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top