Gasztro

Portugál narancsos piskóta

Vettem bionarancsot, és valami nagyon narancsos sütiről álmodoztam, amibe narancshéj is kell. Megint egy képmegosztó oldalon találtam ezt a receptet. Azért tetszett, mert nagyon egyszerű, és rögtön tudtam, hogy a narancstól mégis más lesz – a portugálok ismerik a narancs titkát.

Nem csalódtam, a piskóta tésztája habkönnyű, mégis intenzíven narancsos. A lakást pedig fokozatosan belengi, mint valami diszkrét illatosító, a finom, friss és édes narancsillat. Béke van és várakozás.

Portugál narancsos piskóta

Lássuk a piskóta receptjét: a sütőt bekapcsolom 180 fokra. Egy kb. 20*20-as tepsibe sütőpapírt teszek. A narancsok héját lereszelem, levüket kifacsarom. A vajat a cukorral habosra kavarom. Fokozatosan hozzáadom a tojások sárgáit. Belekavarom a narancshéjat, narancslevet, a lisztet és a benne elvegyített sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Óvatosan a másik masszához kavarom. Beleöntöm a tepsibe és 40 perc alatt megsütöm (tűpróba). Ha kissé hűlt, megszórom porcukorral és szeletekre vágom a piskótát.

A folytatásért kattints a Tétova ínyenc caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top