Gasztro

Pulykacurry gránátalmás rizzsel

Tudom, hogy mindenkinek a fülén jön ki a hús így karácsony után. Nálunk is volt pulykamaradék bőven, és maradék is lett.

A húsnak nincs baja, kidobni kár, a szomszéd köszöni szépen, nem kér, az ő hűtője is tele, mi legyen hát vele? Erre jó a curry, hiszen teljesen új ízvilág a karácsonyi ételekhez képest, sok zöldség elfér benne, szinte bármilyen, ami kéznél van. Nagy volt a kísértés, hogy ebbe is sütőtököt tegyek, de megelégedtem a répával, hiszen az lapult a spájzban dögivel.

Pulykacurry gránátalmás rizzsel

A curryket általában kókusztejjel szoktam készíteni, azzal isteni, de természetesen tejszín, joghurt, tejföl is tökéletes. Most először kaukázusi kefirt löttyintettem hozzá, mivel abból is volt maradék, és a házi paradicsomlé is jót tett neki. Finom volt. Elfogyott a pulyka is.

A receptért kattints a Pálmafa project caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top