Gasztro

Lilakáposzta-krémleves mascarponéval

Fantasztikus édes-sós ízhatás, a töpörtyű és a mascarpone pedig bármilyen furcsa, tökéletesen beleillenek a kompozícióba.

Még régebben Gabojszánál felfedeztem egy krémlevest, ami a maradék párolt lila káposzta felhasználásával készült. Sokszor terveztem, hogy elkészítem, csak valahogy mindig elfogyott a köretként készített párolt káposzta. Aztán nemrég újrafotóztam egy receptemet, a sült oldalast, ehhez direkt dupla mennyiségű káposztát készítettem, hogy maradjon a leveshez.

A főzésnél végül nem nagyon követtem Gabojsza receptjét, de az eredmény így is zseniális lett. Fantasztikus édes-sós ízhatás, a töpörtyű és a mascarpone pedig bármilyen furcsa, tökéletesen beleillenek a kompozícióba.

Lilakáposzta krémleves mascarpone-val

A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, a durvára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rászórunk 40 dkg-ot a káposztából, kevergetve felforrósítjuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, kissé sózzuk, nagyon borsozzuk. Forrás után az egészet összeturmixoljuk, felengedjük annyi tejjel, hogy krémlevesállagot kapjunk. Még egyszer felforrósítjuk, de már nem forraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk.

A folytatásért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top