Ír szódás kenyér kelesztés, dagasztás nélkül

cafeblog/atetovaltlanykonyhaja | 2016. Január 12.
40 perc alatt elkészülő, különlegesen finom kenyér. Csak összekevered, és már sülhet is.

Többféle kenyeret is sütöttem mostanában, az egyik különlegesség a most bemutatásra kerülő tradicionális ír kenyér. Nem szórakoznak vele sokat, nem kelesztgetik, nem játszanak napokig a kovásszal. Pont ezért szeretem, csak össze kell keverni fakanállal, kicsit alakítani a formáján és már mehet is sülni.

De ne a megszokott, légiesen könnyű kenyeret várjuk, ennek a belseje tömörebb és markáns ízű lesz. Én nagyon szeretem még frissen, valamilyen szendvicskrémmel és rengeteg zöldséggel. A recept Maxtól van, szerinte frissen, vajjal és lekvárral a legfinomabb.

Ír szódás kenyér recept

 

Exit mobile version