Gasztro

Gyerekkorunk kedvence: retró kókusztekercs (keksztekercs)

Van, akinek ez már retró, mások szerint nincs olyan, hogy retró süti, van, akinél kókusztekercs, másoknál keksztekercs: egyvalami biztos, hogy szinte mindenki szereti.

A retró sütik – csak úgy, mint a retró slágerek – soha nem mennek ki a divatból. Régen azért ettük őket, mert minden babazsúron és családi összejövetelen ezeket a klasszikus sütiket kaptuk, most meg azért, mert a sok újfajta süti mellett jó néha nosztalgiázni. 

Retró kókusztekercs (keksztekercs)

Gyerekkorunk kedvence: kókusztekercs (keksztekercs)

Hozzávalók:
A barna részhez:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • (rumaroma – elhagyható)

A fehér krémhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor

A barna részhez a kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, és ráöntünk 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk és evőkanalanként adunk még hozzá tejet. (Azért kell így, óvatosan, mert a keksz nedvességtartalma változó, és lehet, hogy neked elég 1,5 dl is, másnak meg 2 dl kell.) Az a lényeg, hogy ne ragadjon, hanem szépen gyúrható, nyújtható legyen. Ha túl száraz, az sem jó, mert akkor törni fog. Hűtőbe tesszük 0,5–1 órára.
A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük. A hűtőből elővett barna tésztát egy kókuszreszelékkel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk – jó nagyra, szinte tepsi méretűre. Rákenjük a krémet és feltekerjük. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, és csak azután szeleteljük.

Még több retró az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top