Gasztro

Olasz farsangi fánk

Ne vesztegessétek az időt, használjátok ki a farsangi szezont, és süssetek ti is minél több fánkot! Ha pedig már minden klasszikust kipróbáltatok, még mindig számíthattok ránk, mert újabb és újabb recepteket hozunk.

Van már néhány szuper fánkreceptünk az idei szezonra is, és sok kedvenc fánk a korábbi évekből is visszatér majd, de már olyan régóta vártuk a farsangot (a fánk miatt), hogy most legszívesebben minden nap fánkot ennénk. Hogy színes legyen a választék, egy újabb fánkreceptet hoztunk.

Olasz farsangi fánk

 

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 120 g porcukor
  • csipetnyi só
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 kezeletlen narancs leve és lereszelt héja
  • 1 biocitrom lereszelt héja
  • 1 tk. narancsvirágvíz
  • 50 g vaj
  • 180 ml tej
  • 50 ml rum
  • napraforgóolaj a sütéshez

A sütőporral átszitált lisztet, 80 g porcukrot, a narancslevet, a lereszelt narancs- és citromhéjat, a rumot és a narancsvirágvizet egy keverőtálba tesszük, és összeforgatjuk.
Ezután, a masszát kézi mixerrel folyamatosan keverve, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat és a tejet.
A masszából két kanál segítségével forró olajba dió nagyságú kupacokat csorgatunk, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, megszórjuk a maradék porcukorral, és frissen, még melegen vagy langyosan tálaljuk.

Ha ez tetszett, érdemes kipróbálni az almás csigafánkot és a sütőtökös fánkocskákat is.

Piazza Gabriella a Tavola in Piazza és Tarka Bárka caféblogok szerzője, az olasz konyha és a halételek rajongója. Blogjain változatos, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek, melyek könnyedén beépíthetők a mindennapi ételeink sorába. A mediterrán ízek rajongóinak különösen ajánlott olvasmány mindkét blog. 
 

További fánkreceptek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top