Gasztro

Ezért egyél mindennap diót

Alacsonyabb koleszterinszintre és karcsúbb vonalakra vágysz? Egy kis dió mindennap, és valóra válhatnak a kívánságaid!
Ezért egyél mindennap diót

 A dió lenne a súlyfeleslegtől való egészséges szabadulás kulcsa? Szakértők szerint a dióban és az olívaolajban gazdag étrend ugyanolyan mértékű fogyáshoz vezethet, mint egy zsírszegény, szénhidrátmentes diéta. Sőt a dió még a koleszterinszintet is segít alacsonyan tartani!

Hogy mit kell tenned? A szakértők azt javasolják, napi egy marék diót rágcsálj el.

Most lehet, hogy szkeptikus vagy, hiszen a dió kalória- és zsírtartalma köztudottan nem alacsony – ám egy nemrég végzett felmérés megdöbbentő eredményt hozott: egy kaliforniai kutatócsoport 245, 22 és 72 év közötti elhízott nő életmódját vizsgálta egy éven keresztül. A cél mindenkinél a fogyás volt, de a nőket 3 csoportra osztották: az elsőben a zsírszegény, de szénhidrátban gazdag, a másodikban ennek fordítottját, és a harmadikban zsírban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú és a legfontosabb, sok diót tartalmazó étrendet követtek a hölgyek.

A diós csoport tagjai napi 43 g diót, vagyis körülbelül egy maréknyit fogyasztottak. Az eredmény: mindhárom csoport ugyanannyit, a testsúlya 8 százalékát adta le egy év alatt, de akik diót is ettek, azok alacsonyabb koleszterinszintről is tanúsodtak.

A tanulság? Kár lenne tartózkodni az olyan magas kalóriatartalmú, de szuperegészséges ételektől, mint a dió, hiszen ahogy ez a példa is mutatja, nem ezen áll vagy bukik a fogyókúra, sőt még egészségesebbek is lehetünk tőle!

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top