Gasztro

Ezeket próbáld ki, ha szakítani akarsz a kávéfüggőséggel

Kávé nélkül is feltöltődhetsz – mutatjuk, hogyan!

 A kávé könnyen vezethet függőséghez, hiszen amilyen hirtelen feltölt, olyan gyorsan le is merülsz a fogyasztása után. Így nem csoda, ha napi 5 csésze után is fáradt vagy! Ha úgy döntöttél, hogy szakítasz a koffeinnel, vagy csak a böjt idejére hanyagolnád a kávézást, segítünk, mivel tarthatod fent az energiaszinted.

Ezeket próbáld ki, ha szakítani akarsz a kávéfüggőséggel

1. Forró citromos víz

A citrom szuper energiabomba, emellett az egészségedre és a hangulatodra is jótékony hatással van. Ha reggel kívánsz valami forró italt, fogyaszd melegen a citromos vizet, napközben pedig ahogy jólesik.

2. Alma és banán

Az almában pont elég szénhidrát, természetes cukor és rost található ahhoz, hogy beindítsa a reggeled. A banán pedig hiába tartalmaz sok cukrot, kiválóan energetizál. Olyan egészséges zsírokkal párosítva, mint a kókuszolaj, mandulaolaj vagy mogyoróvaj, a lehető legjobb reggeli!

3. Reggeli torna

Nem muszáj az edzőteremben kezdened a napot, hogy felpörögj! Már egy 5 perces dinamikus gyakorlatsorozattal is annyi endorfint termel a szervezeted, ami elegendő a felébredéshez.

4. Sok-sok víz

A kiszáradás egyenes út a fáradtsághoz. Figyelj oda, hogy egész nap sok vizet igyál, és az álmosság sem tör rád olyan émelyítően.

5. Zöld tea

A kávé legnagyobb vetélytársa a zöld tea, hiszen amellett, hogy felpörget, jóval kevesebb koffeint tartalmaz, és az emésztésedet is segíti.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top