Gasztro

Kérdések és válaszok a kókuszolajjal sütésről

Biztos te is hallottál róla, hogy kókuszolajjal sütni egészségesebb. Ha kételkedsz benne, vagy csak kérdéseid vannak róla, olvass tovább!
5 dolog, amit a kókuszolajjal sütésről tudnod kell

 A kókuszolaj az élet minden területén hódít mostanság: ajánlják hajápolásra, testápolásra, emésztés segítésére, sőt még fogápolásra is. A konyhában is egyre többen használják, röviden a következő okok miatt:

  • Vegán.
  • Egészségesebb, mint a vaj és a hagyományos étolajok.
  • Selymes, kellemes ízt ad az ételeknek.

Ha nem tudod, mihez kezdj a kókuszolajjal a konyhában, íme a leggyakoribb kérdések, amiket most meg is válaszolunk!

Tényleg helyettesíthető vele a vaj a receptekben?

A kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, vaj állagú – az olvadáspontja bár alacsonyabb, mint a vajé, mégis közel áll hozzá. Ezért igen, helyettesíthető vele a vaj.

Mely ételek sütéséhez alkalmas leginkább a kókuszolaj?

Bár nincs édes íze, mégis süteményekhez ajánlják leginkább: tortákhoz, brownie-hoz, pitéhez, sütikhez, vagy akár házi készítésű csokihoz. Palacsintát pedig sósan, édesen és natúran is szuperül lehet kókuszolajon sütni!

Mennyire érződik az íze az ételekben?

A szűz kókuszolaj halvány kókuszaromát kölcsönöz az ételeknek, de egyáltalán nem dominál bennük. Ha még ennyit sem szeretnék, válaszd a finomított kókuszolajat, ami ugyanolyan selymes textúrát ad a kókuszíz és -illat nélkül.

Egészségesebb a kókuszolaj, mint a többi sütéshez, főzéshez használt olaj?

A kókuszolaj növényi alapú, telített zsír, így igen, egészségesebb például az étolajnál, vagy a margarinnál. Ezen kívül, mivel laurinsavban gazdag, vírusölő és immunerősítő hatása is van.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top