Gasztro

3 éven át csak KFC-ételeken élt egy nő

A 21 éves angol nő súlyos evészavara miatt korlátozta táplálékát egyetlen forrásra.

Georgie Scotney a szelektív evés nevű étkezési zavar áldozata, szélsőséges válogatóssága nem választás kérdése volt számára.

A szelektív evéstől szenvedők olyan erős félelmet és undort éreznek a legtöbb, főleg az újfajta étellel szemben, hogy általában egy- vagy kétféle ételre korlátozódik az általuk fogyasztott táplálék. Nem ritkán súlyos hiányállapotokat és betegségeket von maga után az állapot.

Georgie eleinte még többféle forrásból szerezte be a csirkéjét, később már kizárólag a KFC-ben kapható csirkemellcsíkokat volt hajlandó elfogyasztani, időnként némi pirítóssal kiegészítve. Ez így ment három éven át.

A barátja azonban addig noszogatta, amíg hajlandó volt alávetni magát hipnoterápiának, noha szkeptikus volt a módszerrel szemben, és azt gondolta, soha nem fognak megváltozni az étkezési szokásai.

Hamarosan azonban olyasmire is képessé vált, amire álmában sem gondolt volna: megkóstolt gyümölcsöket, tésztákat és a rántottát is. “15 éve álmodozom arról, hogy egyszer képes leszek enni egy igazi angol reggelit. A terápia után végre sikerült megvalósítanom ezt az álmom, és fantasztikus volt” – meséli a lány, aki most Ázsiába készül a barátjával, és izgatottan várja, hogy új ízeket próbáljon ki.

Forrás: nypost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top