Gasztro

Mit főzzek ma? Csirkeszárnyat lila hagymával!

Még nem tudod, hogy mit főzz ma? Akkor adunk egy tippet! Készítsd el ez a csirkeszárnyat lila hagymával, tálald egy egyszerű salátával, és már kész is az ebéd! Elkészítése egyszerű, a munka javát a sütő végzi! Míg sül, akár egy gyors desszertet is készíthetsz mellé.

Megesik az ilyen bárkivel: itt a szombat reggel, és fogalmunk sincs, hogy mit főzzünk ma. Komplett hétvégi menüre nincs időnk, így kell valami, amit könnyen, gyorsan elkészíthetünk. Ez a recept pont ilyen!

Csirkeszárny hagymával

Hozzávalók:

  • 10 közepes fej lila hagyma
  • 1,5 kg csirkeszárny

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

  • 1 ek tengeri só
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk durvára tört mustármag
Kategóriavacsora
Elkészítési idő110 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.

 Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top