Gasztro

Nincs hétvége pogácsa nélkül!

Vagy úgy is mondhatnánk, hogy minden hétvége jobb, ha van egy tál frissen sült pogácsa is az asztalon. Hogy a nagymama süti vagy a kisunoka, az tulajdonképpen mindegy is, csak finom legyen! Ha még nincs meg a tökéletes recept, akkor íme, két szuper pogácsa, amit érdemes kipróbálni.

Réteges füstölt sajtos pogácsa

Nincs hétvége pogácsa nélkül!

Kedvencem az a pogácsa, amelyet mielőtt megennék, szét tudom választani és rétegenként ehetem meg. Nem tudom, ez honnan jött, de tényleg ezt szeretem a legjobban. Ezt általában hajtogatással lehet elérni, ami eléggé időigényes művelet. Most azonban viszonylag gyorsan, egyszerűen szerettem volna pogácsát készíteni.

Ezt a tejfölös változatot azért szeretem, mert az összeállítás után beteszem pihenni a hűtőbe, és utána már dolgozhatok is vele. Csináltam már hajtogatva, lenmaggal, de most egyszerűbben oldottam meg. Viszonylag vastagra nyújtottam a tésztát és úgy szaggattam ki. Az eredmény egy réteges, nagy finom belsejű pogácsa, ezúttal füstölt sajttal. Kattints ide a receptért!

Nagymama tökéletes pogácsája

Nincs hétvége pogácsa nélkül!

Két extra hozzávaló teszi különlegessé: a házi tej pilléje és a 35%-os rum.

Megvan a tökéletes pogácsareceptem, ami eddig itt volt az orrom előtt. Nagymama és anya is ezt szokták sütni, ám eddig nem volt alkalmam velük együtt elkészíteni. Hiába volt meg a hozzávalók listája, a munkafolyamatot nem láttam, így nem tudtam elkészíteni, eltanulni. Most sikerült!

Este begyúrom, másnap szaggatom recept. Nagymama csak simán kinyújtja és kiszaggatja, anya pedig 3x hajtogatja. Szuper a végeredmény, akárhogy is készül! Tökéletes recept! Tényleg! 

Nagymama házi tejet tart otthon, ő a pilléjét teszi bele a tejföl helyett. Kattints ide a receptért!

 

Még több pogácsa az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top