Gasztro

Avokádórózsa a bíbelődés kedvelőinek

A népszerűsége csúcsán lévő avokádó nemcsak egészséges és finom, de avokádórózsa is készülhet belőle.

Aki sokat ad az olyan közönséges étel megkomponálására is, mint egy szendvics, az biztosan megpróbál rózsát hajtogatni az egyébként szuperegészséges avokádóból.

Persze a jobb oldali szendvics is jól néz ki, de a bal oldali sokkal pofásabb:

Avokádórózsák a bíbelődés kedvelőinek

Az elsőre bonyolultnak tűnő eredményt elérni valójában annyira nem ördöngösség, bár tényleg igényel némi gyakorlatot és kézügyességet. A félbevágott avokádóból kivesszük a magot, meghámozzuk, és lefordítjuk a vágódeszkán. Vékony szeletekre vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek ne mozduljanak el vágás közben. Most jön a legnehezebb rész: az egészet megpróbáljuk kicsit ferdén széthúzva kígyóvá, majd betekerve rózsává alakítani. Mutatjuk videón:

Már csak rá kell ügyeskedni egy lapáttal a szendvicsre vagy a salátára, vagy az akármire, amit díszíteni szeretnénk vele. Sikeres gyakorlást! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top