Gasztro

Mentes magazin: új gasztromagazin az ételérzékenyeknek

A Meglepetés magazin új kiadvánnyal jelentkezik. A Mentes Konyha az első olyan magazin a hazai piacon, amely tanácsaival eligazítja az olvasót a "mentesen" táplálkozók számára jól használható élelmiszerek világában, és változatos recepteket kínál a mindennapokra. Az első lapszámban Steiner Kristóf vegán ételeket mutat, Vrábel Kriszta a 160 grammos szénhidrát diéta alapján állított össze menüsort, Szatmári (Főzelékes) Feri isteni húsételekkel örvendezteti meg az olvasókat, Sallay Fanni pedig desszertfronton kínál rengeteg finomságot.

Alig van olyan család, ahol nincs cukorbeteg, laktóz- vagy gluténérzékeny, netán a vegán vagy a paleo diéta híve. Az igények erősödését mutatja, hogy az üzletek polcait ellepték az ilyen típusú élelmiszerek, éttermek, cukrászdák álltak rá kizárólag a paleo, a cukormentes-, a laktóz-, vagy akár a gluténmentes vevőkör kiszolgálására. “Persze a legtöbben inkább megfőznék otthon a mindennapi ételt, csakhogy kevés a jó recept, pláne az olyan, amely működik, amelyet dietetikus ellenőrzött, és így biztonsággal ehetik azok is, akiknek egy rossz falat komoly egészségügyi kockázatot jelenthet” – mondta Hegedűs Noémi, a Meglepetés magazin főszerkesztője.

Mentes magazin: új gasztromagazin az ételérzékenyeknek

Az ételérzékenység manapság már nem átok. Akik ezzel együtt élnek, gyakran úgy fogják fel, hogy lehetőséget kaptak egy gazdagabb ízvilág megismerésére, a kommersz ételek helyett több száz új ételt ehetnek, többet kísérletezhetnek, kreatívabban főzhetnek. A hagyományos receptújságok azonban nem tudják kielégíteni az ő igényeiket.

A Mentes Konyha négy közismert és közkedvelt gasztroszakember segítségével azoknak készült, akik nem ehetnek meg bármit. Az első lapszámban Steiner Kristóf vegán ételeket kínál, Vrábel Kriszta a 160 grammos szénhidrát diéta alapján állított össze menüsort, Szatmári (Főzelékes) Feri isteni húsételekkel örvendezteti meg az olvasókat, Sallay Fanni pedig desszertfronton kínál rengeteg finomságot. 

Ízelítőül hoztunk is egy remek receptet a magazinból:

Mogyorós cake-pop

Mentes magazin: új gasztromagazin az ételérzékenyeknek

Hozzávalók:

  • 180 g mogyoró
  • csipet só
  • 60 g xilit
  • 20 g kókuszvaj
  • 40 g mandulaliszt
  • 100 g 80% feletti cukormentes étcsokoládé
  • durvára vágott mogyoró a díszítéshez

 

  1. A mogyorót 150 fokon 10 percig pirítjuk, majd a xilittel és a sóval együtt ledaráljuk.
  2. Egy tálba tesszük az összes alapanyagot, és összegyúrjuk, majd kb. 15 grammos golyókat formázunk a masszából, és az elkészült golyókat a fagyasztóba tesszük.
  3. Miután megdermedtek, felolvasztjuk a csokoládét, a golyókba saslikpálcát szúrunk, és a csokiba mártjuk, végül sütőpapíros tányérra tesszük, és mogyoróval megszórjuk.
  4. Pár percre visszarakjuk a hűtőbe dermedni.

Tápanyagtartalom darabonként:  

Energia: 112 kcal/ 468 kJ, fehérje: 3,4 g,
zsír: 8,1 g, szénhidrát: 5,6 g, rost: 0,7 g

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top