Gasztro

Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

Az idén 25 éves, a friss, olasz típusú sajtok területén piacvezető vállalatunk májustól, laktózmentes mozzarellát hoz forgalomba.
 A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g és a Szarvasi Mozzarella Laktózmentes Mini 100 g bevezetésével a speciális étrendet igénylő vásárlók kiszolgálása a cél.
Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. Hazánkban a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén. A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, ehhez most a társaságunk az új, laktózmentes mozzarelláival csatlakozik.

Cégünk olyan mozzarellát fejlesztett, amelyet a hiányzó enzim hozzáadásával laktózmentessé tett, így a termék laktóztartalma az előírásnak megfelelően kevesebb, mint 0,1 g /100 g. Fogyasztásával a tejcukorérzékenyek is teljes biztonságban élvezhetik az igazi mozzarellaízt.

TUDTA-E, HOGY

  • a tejcukor egy diszacharid, amely glükózból és galaktózból épül fel. Ebben a formában nem tud felszívódni, csak bontást követően;
  • a tejcukor bontása a vékonybélben történik, a laktáz enzim által;
  • 1 dl tehéntej 5 g tejcukrot tartalmaz;
  • takarmányozással nem befolyásolható a tehéntej laktóztartalma;
  • tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukortartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg;
  • a laktózmentes tejben elbontva található meg az 5 g cukor (a cukorbetegeknél ezt be kell számítani);
  • tejcukrot nemcsak élelmiszerek tartalmazhatnak, hanem étrend-kiegészítők, homeopátiás készítmények és gyógyszerek is.

 

Az első magyar, laktózmentes mozzarella a Szarvasi Mozzarellától

A laktózérzékenységgel kapcsolatos információhoz és adatokhoz

a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének laktózintolerancia témájú hírlevele nyújtott segítséget:

http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/03/taplalkozasi_akademia_2015_04_laktozintolerancia_150428.pdf

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top