Gasztro

Gyors vacsora: farfalle citromos-petrezselymes vöröslencseszósszal

Fogj egy adag tésztát, készíts hozzá egy különleges szószt, és máris kész a gyors vacsorád. Ezt a vacsorát ráadásul nemcsak a tésztaimádó barátok fogják szeretni, hanem azok is, akik nyitottak a különleges ízkombinációkra.

Ha nálatok is a tészta a biztos pont, ha gyors vacsoráról van szó, akkor ezt a fogást mindenképpen próbáld ki!

Farfalle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg vörös lencse
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor újhagyma
  • 40 dkg farfalle
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vörös lencsét annyi vízben, hogy elfedje, megfőzzük. A hagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vörös lencsét, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top