Gasztro

Bocuse d’Or – Széll Tamás már főz

Széll Tamás komoly szurkolói támogatás mellett kezdett versenyfogásainak megfőzésébe a Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjének második, szerdai napján.

A budapesti Bocuse d’Or Európa-döntőn húsz csapat verseng. Tízen kedden készítették el versenyfogásaikat: egy haltányért dunai kecsege és kaviárjának felhasználásával, illetve egy vadtálat magyar gímszarvasborjúból, Széll Tamás pedig a második tízzel ma került sorra.

Bocuse d'Or - Széll Tamás már főz

Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökének korábbi értékelése szerint kiváló az idei verseny színvonala, noha olyan tálat, mint amilyet a 2012-es brüsszeli kontinensdöntőben a svéd versenyző készített, még nem lehetett látni.

Nagyon jó volt a hala a norvég és az izlandi versenyzőnek, de egyiküknél a hús már egy kicsit elcsúszott. A nagy esélyesek idén is a norvég, a svéd, a dán és a francia induló, de jó a finn csapat is, és van egy erős középmezőny; az észtek idén gyengébbnek tűnnek. Széll Tamás jól dolgozik – szólt a csapatok munkájáról.

A népes hazai szurkolócsapat buzdítása biztosan hatalmas támogatást jelent Széll Tamásnak, noha a versenyzők ilyenkor természetesen igyekeznek minden bokszon kívüli ingert kizárni.

A kontinensdöntő eredményhirdetését szerda este tartják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top