Gasztro

Ezeket edd meditálás előtt!

Ha szeretnénk a tudatosság ösvényére lépni, nemcsak a belső békénket kell megtalálnunk, hanem arra is oda kell figyelnünk, hogyan eszünk meditálás előtt.

Egyáltalán nem mindegy, mi van a hasunkban, mielőtt kiürítjük az elménket. A jógik és keleti spirituális gondolkodók nem véletlenül követnek szigorúan megszabott étrendeket – egyes ételek ajánlottak, mások kimondottan kerülendőek, ha meditációval szeretnénk fejleszteni tudatosságunkat.

Először is a legfontosabb, hogy meditáció előtt egy-két órával már ne nagyon együnk. Ellustult testtel és elnehezült gyomorral szellemünk sem lesz elég friss ehhez az újfajta tudatállapothoz. De az sem mindegy, milyen fogások előzik meg a belső béke keresését: a friss gyümölccsel nem nagyon foghatunk mellé, ezek mind segítenek nekünk a koncentrációban és frissítik az elmét, de ugyanilyen hatást érhet el a magnéziumban, káliumban és E-vitaminban gazdag mandula is.

Ezeket edd meditálás előtt!

Fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet fogyasszunk meditálás előtt, de kerülendő a kávé, a fekete tea vagy más koffeines ital. Ugyanúgy nem ajánlatos nehéz, cukros vagy sűrű, tejszínes ételeket fogyasztani, amelyek elnehezítik testünket.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top