Gasztro

Már húsból is készítenek csokit

A vegetáriánusok most inkább hunyják be a szemüket! Egy őrült új-zélandi élelmiszermérnök húsból készíti a csokit.

Mustafa Farouk waikatói szarvasmarha sovány húsából nyeri azt a speciális “csokolédévajat”, melyet a húscsoki készítéséhez felhasználnak. A nyalánkság így nagyjából fele-fele részben áll csokoládéból és marhahúsból.

A marhahús ízét a feltaláló elmondása szerint nem lehet észrevenni a csokin, viszont tartalmazza a húsból bekerülő értékes fehérjéket és más tápanyagokat.

Húsból készítettek csokit

Bár a húscsoki eleinte csak kísérletnek indult, Farouk most egy aucklandi csokolédéműhellyel azon munkálkodik, hogy piacra dobják a különös nyalánkságot, melyből egyetlen kocka 2,50 dollárba, vagyis nagyjából 700 forintba fog kerülni.

A szakember mindeközben már az őz-, illetve bárányhúsból készülő csokoládék kifejlesztésén dolgozik.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top