Gasztro

Mit főzzek ma? Sajtgolyót vagy sajtos húsgolyót!

Újra itt az égető kérdés: mit főzzek ma? Ha nincs ötleted, hoztunk két gyorsan elkészíthető finomságot. Egy kis joghurtos mártogatóval isteni vacsora lehet ezekből a falatnyi gombócokból.

Sajtgolyók 20 perc alatt

Mit főzzek ma? Sajtgolyót vagy sajtos húsgolyót!

Villámgyors, mert 20 percbe telt kb. az első “kapavágástól” a tálalásig, amit elég jó eredménynek minősítek. Egészen addig, míg valaki azt nem mondja, hogy ő dupla adagot tálal 5 perc alatt:) Nálam a 20 is csak azért 20, mert óvatos voltam az olajjal, nem akartam megégetni a golyókat, de lehettem volna bátrabb, és akkor még gyorsabban elkészült volna. Nem mintha verseny lenne, de jó, ha van pár ilyen gyors vacsora talonban.

Két bölcsesség még gyorsan: ne legyenek túl kicsik a golyók, az a jó, ha van belül puha tartalom, ne csak mindenhol a széle legyen. Másik okosság: ha reszeléskor keletkezik pár kis sajtdarabka, ami a sajt reszelése közben letörik, már nem reszelhető, stb. Szóval azokat a potyasajtokat nyugodtan bele lehet gyúrni, ha sikerül a közepébe ügyeskedni 1-1 gombócnak, akkor még jobb lesz. Ja, és a sóval csak óvatosan/bátran – attól függően, hogy mennyire sós a sajt.

A sajtgolyók receptje a Csak a Puffin blogon olvasható.

Füstölt sajtos húsgolyó

Mit főzzek ma? Sajtgolyót vagy sajtos húsgolyót!

Fasírtot szoktam készíteni, ezt a – jóval diétásabb – változatot most készítettem először. Arra gondoltam, kipróbálom úgy, hogy a hús mellé ezúttal nem teszek semmilyen kenyérfélét, még morzsát sem. Ízét a fokhagyma és a füstölt sajt adja meg. Ráadásul nem bő olajban, hanem egy sütőpapírral bélelt tepsiben készítem el, így jóval kalóriaszegényebb falatkákról van szó.

A recept az Álom.Íz.Világ blogon olvasható.

 Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top