Gasztro

3 olcsó és diétás fogás a hétköznapokra

Kevés pénzből és alacsony szénhidráttartalommal is lehet kiadósakat vacsorázni! Adunk három recepttippet azoknak, akik az alakjukra és a pénztárcájukra is figyelnek.

 Még mindig nincs késő elkezdeni gyúrni a nyári topformára! Az egyik legjobb módja a súlyvesztésnek, ha csökkentjük a szénhidrátbevitelt. De ez nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk kiadós, finom ételeket, sőt! Jöjjön három szuper fogás, ami nemcsak diétás, hanem pénztárcabarát is.

1. Görög töltött paprika

3 olcsó és diétás fogás a hétköznapokra

Egy adag: 376 kalória, 18,4 g zsír, 19,7 g szénhidrát

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 nagy kaliforniai paprika
  • fél kisebb lila hagyma
  • 225 g darált marhahús
  • 85 g morzsolt fetasajt
  • 6 db magozott fekete olajbogyó
  • friss petrezselyem felaprítva
  • friss menta felaprítva
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A paprika tetejét vágd le. 
  2. Az összes többi hozzávalót keverd össze egy nagy tálban, majd oszd kétfelé.
  3. Töltsd meg a keverékkel a paprikát, majd helyezd rá a tetejét sapkaszerűen.
  4. Egy sütőpapírral borított tepsiben helyezd 200 fokos sütőbe és süsd 40-45 percig.

2. Csirkecomb mogyoróvajjal és fűszerekkel

3 olcsó és diétás fogás a hétköznapokra

Egy adagban: 398 kalória, 23,3 g zsír, 15,9 g szénhidrát

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 1/2 ek. halszósz
  • 1 ek. rizsecet
  • 1/2 ek. olívaolaj
  • 1/3 bögre lila hagyma
  • 1/2 kis fej káposzta, vékony csíkokra vágva
  • 1 nagy kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
  • 2 ek. petrezselyem felaprítva
  • 2 ek. menta felaprítva
  • 2 megfőzött csirkecomb
  • 2 ek. mogyoró, aprítva

Elkészítés:

  1. A mogyoróvajat keverd össze az olívaolajjal, a rizsecettel és a halszósszal.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a csirkén kívül az összes hozzávalót. Erre öntsd a szószt.
  3. A csirkecombot tálaláskor helyezd a saláta tetejére, majd szórd meg mogyoróval.

3. Tonhalsaláta fetával és olívával

3 olcsó és diétás fogás a hétköznapokra

Egy adagban: 363 kalória, 17,3 g zsír, 13,8 g szénhidrát

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 db 140 grammos tonhalkonzerv, lecsöpögtetve
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1/4 bögre petrezselyem felaprítva
  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • 1 fej jégsaláta levelekre választva
  • 1/2 uborka, felaprítva kockákra
  • 30 g fetasajt, morzsolva
  • 8 magozott fekete olívabogyó

Elkészítés:

  1. Keverd össze egy tálban a tonhalat, 1 kanál olívaolajat és 2 kanál petrezselymet. Sózd, borsozd.
  2. Egy másik tálban keverd össze a citromlevet és a maradék petrezselymet. Sózd, borsozd, add hozzá a maradék olívaolajat.
  3. Ezután már csak annyi a dolgod, hogy lerakod a salátaleveleket egy tálba és ráhelyezed a hozzávalókat, majd meglocsolod a 2-es pontban elkészített öntettel. Jó étvágyat!

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top