Gasztro

Nyári vacsora: padlizsános lasagne

A lasagne örök kedvenc: kiadós ebéd vagy vacsora, amit ilyenkor nyáron friss, szezonális zöldségekkel is feldobhatunk. Most éppen a padlizsán került sorra, így egy muszakához hasonló egytálétel lett belőle. Érdemes kipróbálni, családi kedvenc lesz!

Ha lasagne a vacsora, éhes nem marad senki. Nem tartozik a gyors vacsorák közé, de megéri a munkát, különösen, ha még egy kis zöldség is kerül a lasagnéba.

Nyári vacsora: padlizsános lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg friss lasagnetészta (hűtött)
  • 1 kg paradicsom
  • 25 dkg ricotta
  • 30 dkg padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó mozzarella (125 g)
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj
  • étolaj

A paradicsomokat daraboljuk fel, tegyük lábosba, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, az aprított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, forralva főzzünk belőle sűrű mártást. A végén adjuk hozzá az aprított bazsalikomot. A padlizsánt vékonyan karikázzuk fel, forró olajban süssük ropogósra, papírtörlőn csepegtessük le. A sűrű paradicsomszószt keverjük el a ricottával. Állítsuk össze a lasagnét: tűzálló tál alját kenjük meg vékonyan szósszal, helyezzünk rá egy réteg tésztát, szószt, padlizsánkarikákat, újra tésztát. Az utolsó rétegre tépkedjük rá a mozzarellát. 200 ºC-os sütőben süssük össze 25 perc alatt. (Azért érdemes friss tésztalapot használni, mert így biztosan megpuhul ettől a szószmennyiségtől is, és gyorsabban elkészül a lasagne.) 

Még több nyári vacsora az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top