Gasztro

Nincs ennél jobb nyári ital: így készül a sangria

A limonádé a reneszánszát éli, újabb és újabb szörprecepteket próbálunk ki, és nincs hétvége, hogy ne készülne egy adag isteni sangria az épp aktuális baráti összejövetelre. Ha nektek még nincs meg a tuti sangria receptje, akkor most megmutatjuk, hogy készítsétek el ti is. Éljenek a nyári italok!

A nyári meleget csak hűsítő italokkal lehet kibírni: bár az alkoholos limonádék egyértelműen vezetik a nyári italok toplistáját, a legnagyobb kedvenc a sangria. Patricia Heaton receptje egyszerűen tökéletes! 

Nincs ennél jobb nyári ital: így készül a sangria

Hozzávalók:

  • 2 üveg rozébor
  • 2 üveg Sauvignon Blanc bor
  • 800 gr eper, félbevágva
  • 2 bögre rum
  • 2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka
  • 1 bögre felezett szőlő
  • 1 bögre cukor
  • 3 citrom felszeletelve
  • 3 zöld citrom, felszeletelve
  • 3 narancs, felszeletelve
  • 1 liter szódavíz

Keverjük össze a rozét, a Sauvignon Blanc bort, az epret, a rumot, a vodkát, a szőlőt, a citromot, a zöld citromot és a narancsot, valamint 1 bögre vizet egy nagy tárolóedényben. Legalább 12 órán keresztül hűtjük. Közvetlen felszolgálás előtt beleöntjük a szódavizet.

A Szeretünk, Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg. A kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára Parti Patricia Heatonnál címmel, amelyben különféle témák köré építve számos művészismerősét látja vendégül. A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéig.
 

Még több ital az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top