Gasztro

Hedonista reggeli: édes, töltött bundás kenyér

Imádjuk az egészséges reggeliket, de ha igazán el akarod kápráztatni a szerelmedet vagy a gyerkőcöket, egyik reggel lepd meg őket isteni, édes krémmel töltött bundás kenyérrel! Persze azért neked is jusson belőle!

Egy barátnőm taktikája a jó formában maradáshoz: a hétköznapokon odafigyel az étkezésre, reggelire szigorúan csak zabkását és gyümölcsöket eszik, aztán hétvégén elengedi magát, és jöhet a hedonizmus! Egy ráérős, lusta szombat reggelt pedig mi aranyozhatna be jobban, mint egy kiadós, isteni bundás kenyér? Most egy olyan, édes krémmel töltött változatot mutatunk, amitől fejedelmi lesz a reggeli.

 Édes, töltött bundás kenyér

Hedonista reggeli: édes, töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

2-4 főre

  • 8 szelet fehér kenyér
  • 2 tojás
  • 2 ek. tej
  • 2 kk. vaníliakivonat
  • 1/4 kk. fahéj

A töltelékhez:

  • 110 g krémsajt
  • 1/4 csésze méz
  • 1/4 kk. fahéj

Elkészítés:

  1. A krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben.
  2. A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd illessz rá egy másikat.
  3. Egy befőttesüveg tetejét nyomd rá a kenyérre, és vágd körbe, hogy megszabadulj a héjától, és kis tallért kapj. Ezután a tallér széleit nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a krém. Egy villával tovább csinosíthatsz rajta.
  4. A tojásokhoz add hozzá a tejet, a mézet, a vaníliát és a fahéjat, majd verd fel. Ebben mártsd meg a kenyértallérokat, majd 200 fokos sütőben 15-20 percig süsd őket.
  5. Tálaláskor szórd meg porcukorral, locsolj rá juharszirupot vagy mézet.

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top