Gasztro

5 étel, amit eddig te is rosszul készítettél el

Nem hitted volna, de még az olyan pofonegyszerűnek tűnő dolgokat is el lehet rontani, mint a tésztafőzés vagy a rántottakészítés.

1. Padlizsán

Veled is gyakran megesik, hogy a padlizsánnak rágós, gumiszerű textúrája van? Hát mert nem jól csináltad: a lényeg, hogy mielőtt bármit is kezdenénk velük, sózzuk meg a padlizsánszeleteket, és hagyjuk lecsöpögni róla az így keletkező, felesleges nedvességet.

2. Tészta

Pedig azt hitted, ezt nem lehet elrontani, mi? A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy kiborítod a tészta főzővizét – az ugyanis nagyon is jól jöhet a szószhoz. És a legfontosabb, hogy a főzővízbe só kerüljön – olívaolaj valójában nem is kell.

3. Rántotta

Most mindenki felháborodik, de akkor is: a jó rántottába nem kell se víz, se tej, jók a tojások magukban is. A másik szuper trükk, hogy a tojásokat egy lapos felületen, ne az edény falán törjük meg!

4. Bacon

Forró serpenyőbe teszed sercegni a szaftos baconszeleteket? Ne tedd! Mehetnek nyugodtan a hideg teflonra, idővel majd úgyis szép lassan sülni kezdenek, így pedig sokkal ropogósabbak és kevésbé zsírosak lesznek majd.

5 étel, amit eddig te is rosszul készítettél el

5. Hal

Ezzel ellentétben a halat csakis tűzforró felületre szabad rátenni! A halat ráadásul nem kell forgatni és taszigálni. Megfelelő forróságban nem tapad le, és egy forgatással is szépen átsülhet!  

FoodBeast

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top