Gasztro

Nem megy a fogyókúra? Ezt a 3 dolgot változtasd meg a reggelidben

Ha fogyni szeretnél, a reggelit szarvashiba kihagyni, de van 3 dolog, amit kötelező vele kapcsolatban észben tartani, hogy a kilók valóban olvadásnak induljanak.

 Abban minden dietetikus és életmód-tanácsadó egyetért, hogy a reggeli elengedhetetlen a fogyáshoz, hiszen a nap első étkezésével indítjuk be az anyagcserénket is. Szóval ha fogyni szeretnél, semmiképp ne hagyd ki a reggelit – ám az nem mindegy, mit, mikor és hogyan fogyasztasz. Jöjjön három dolog, amit nem árt észben tartani, ha a reggeliről és a fogyókúráról van szó.

1. Búcsúzz el a müzlitől

Te is egészen az egyetemig minden reggelt gabonapehellyel indítottál? Aztán, esetleg épp a fogyókúra miatt, müzlire váltottál? Teljesen mindegy, hiszen mindkettő tele van cukorral. Ha nem bírod ki a ropogós falatok nélkül, keverj a zabkásádhoz vagy a joghurtodhoz nyers magokat, de a cukros csomagolt müzliktől búcsúzz el – bármilyen egészségesnek is hirdetik őket.

Nem megy a fogyókúra? Ezt a 3 dolgot változtasd meg a reggelidben

2. Várd meg, amíg megéhezel

Csak azért, mert azt hallottad, reggel 9 előtt kell reggelizni, ha még nem éheztél meg, ne egyél csak azért, hogy tartsd az ütemet! Így ugyanis sokkal hamarabb megéhezel majd, ami vagy dupla reggelihez és dupla kalóriákhoz, vagy farkaséhséghez vezet. Hallgass nyugodtan a testedre, és akkor reggelizz, amikor valóban szükségét érzed.

3. Az evőkanalat ne csak főzéskor használd

 A reggeli készítésekor általában eszünkbe sem jut méricskélni, nyugodtan a szemmértékünkre hagyatkozunk. Így azonban olyan felesleges kalóriákat viszünk szervezetünkbe, amire semmi szükségünk. Használd az evőkanálnyi mértékegységeket a reggeli összedobásánál is, hogy ne érjen meglepetés.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top