Gasztro

Izgalmas recept vacsorára: citromos-fokhagymás rizottó

A rizottót rengetegféleképpen lehet készíteni, ám egy dologban minden változata meg kell hogy egyezzen: a fantasztikusan krémes textúrában. A következő receptben igazi friss ízek, citrom és fokhagyma teszik izgalmassá a hagyományos rizottót.

A rizottó igazi komfortétel: ahogy a szánkban megérezzük a krémes textúrát, egyből mintha minden bajunkat elfújták volna! Ha te is megkívántad, de eddig tartottál az elkészítésétől, próbáld ki a most következő receptet, amiben olyan friss ízek keverednek, mint a citrom és a fokhagyma, zöldborsóval keveredve. Az elkészítésben egy videó is a segítségedre lesz.

Még több rizottórecept az NLCafén:

Citromos-fokhagymás rizottó zöldborsóval

Izgalmas recept vacsorára: citromos-fokhagymás rizottó

Hozzávalók: 

2-4 adaghoz

  • 1 ek. vaj
  • 1 hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 250 g arborio rizottórizs
  • 850 ml zöldséges alaplé
  • 100 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 citrom leve
  • reszelt parmezán, friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1.  Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Párold rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát.
  2. Öntsd rá a rizst és pirítsd 1 percig.
  3. A zöldségalaplé körülbelül egyhatodát öntsd először hozzá. Ha felszívódott, a maradékot két részletben add hozzá.
  4. Keverd hozzá a borsót és a citromlevet és főzd még 3-4 percig.
  5. Reszelt parmezánnal megszórva és friss petrezselyemmel megkínálva tálald. Jó étvágyat!

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top