Gasztro

Isteni vendégváró falatkák karfiolból

Szaftos és ropogós karfiolos falatkák – ezúttal sajnos nem vegetáriánusoknak!

A karfiol nem éppen a legnépszerűbb alapanyag, pedig igenis készülhet belőle szaftos, ropogós finomság. Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1/2 csésze paradicsompüré
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 20 szelet prosciutto
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
Isteni vendégváró falatkák karfiolból 

Elkészítés:

1. Készítsük elő a karfiolt: tisztítsuk meg, szedjük le a leveleket és a fejeket vágjuk ketté vagy mérettől függően kisebb darabokra!

2. Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet főni! A sós vízben főzzük meg a karfiolt, majd csöpögtessük le, és a maradék vizet itassuk fel papírtörlővel!

3. Egy kisebb edényben keverjük össze a paradicsompürét a fehér bort és a borsot! Kenjük meg a masszával a karfioldarabkákat, majd szórjuk meg egy kevés parmezánnal!

4. Tekerjük a karfioldarabokat a prosciuttóba, majd egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon a falatkákat! Frissen, ropogósan tálaljuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top