Gasztro

Egészséges és gyors őszi vacsora: édesburgonyás-babos egytál

Mi már tudjuk, mit készítesz ma vacsorára: laktató és isteni finom édesburgonyás-babos egytálételt!

Ha megcsömörlöttél a sütőtöktől, válaszd a hasonlóan ízletes őszi ételt, az édesburgonyát! Isteni íze és krémes textúrája mellett még egészséges is, ráadásul sokszínűen elkészíthető és izgalmasan fűszerezhető. Figyelj, mert a most következő édesburgonyás-babos egytál receptjéből lehet a következő kedvenc gyors vacsorád! Íme:

Édesburgonyás-babos egytál

Egészséges és gyors őszi vacsora: édesburgonyás-babos egytál

Hozzávalók:

  • 2-3 ek. olívaolaj
  • másfél csészényi édesburgonya, vékonyra szeletelve
  • 1 tk. só
  • fél zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • fél piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • fél csésze felkockázott hagyma
  • fél csésze kukorica
  • fél csésze fekete bab
  • fél tk. fokhagyma
  • fél tk. római kömény
  • fél tk. chilipor
  • fél tk. oregánó
  • fél tk. bors
  • egy kis görög joghurt és koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, dobd rá az édesburgonyát, sózd és pirítsd meg kicsit, nagyjából 3-5 percig.
  2. Add hozzá a paprikákat, keverd össze, majd jöhet hozzá a hagyma, a fokhagyma és a többi fűszer is.
  3. Ha a zöldségek kellően megpuhultak, keverd hozzájuk a kukoricát és a babot. Addig hagyd őket a tűzőn, amíg átmelegszenek és megpuhulnak
  4. Tálald a zöldségeket barna rizzsel vagy quinoával, egy nagy kanál görög joghurttal és egy kis korianderrel. Jó étvágyat!

Forrás: Goodful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top