Gasztro

Kvíz: Felismered ezeket a retró konyhai eszközöket?

Ha pontosan tudod, mi az a vájdling, nálatok is alapdarab volt a pilleszék, és úgy vigyázol az ezeréves melegszendvicssütőre, mint a konyhád egyik legfontosabb kincsére, akkor ez a kvíz neked való. Most kiderül, mennyire vagy jártas a retró konyhai eszközök világában.

Kenyértartó a pulton, szódásszifon az asztalon, termosz és kólásdobozok a szekrény tetején: a retró konyhák képei komoly nosztalgiahullámokat generálnak. Ha elég sokáig nézegetjük a régi képeket, szinte még azt is halljuk, ahogy szólt a Ki nyer ma? Játék és muzsika 10 percben a kis asztali rádióból. Bár a Manka sarokülő már nincs meg, és a tejtartó dobozokat is rég kidobtuk, azért vannak olyan retró konyhai eszközök, amelyeket a mai napig őrizgetünk: egyiket azért, mert kedves családi emlék, másikat azért, mert még ma is tökéletesen működik. Elég csak ránézni ezekre a régi eszközökre, és már állhatunk is neki a kedvenc retrósütiknek, hogy teljes legyen az időutazás. De lássuk, mire elég ez a kis nosztalgiázás, nézzük, hány retró (vagy legalalábbis ma már annak nevezett) konyhai eszközt ismertek fel!

 

 

 

Még több retró az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top