Gasztro

Elképesztő, áfonyás pudingos bundás kenyérhajó, amiből az egész családnak jut

Ha már a reggelivel levennéd a családot a lábáról, készíts nekik isteni, áfonyás bundás kenyérhajót!

A bundás kenyér megunhatatlan reggeli, különösen ha egyszer édesen, egyszer sósan készítjük. És persze a két kategórián belül is rengeteg lehetőségünk akad, hogy kedvünk szerint feldobjuk. A most következő, áfonyás bundás kenyérhajó az egész családnak elég lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy mindenki odáig lesz érte! Készítsd el te is, és meglátod a vasárnap reggeli lesz a család új kedvenc, közös étkezése!

 Áfonyás bundás kenyérhajó

Elképesztő, áfonyás pudingos bundás kenyérhajó, amiből az egész családnak jut

Hozzávalók:

5 adaghoz

  • 110 g krémsajt
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 4 tojás
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • 1 vekni kenyér
  • 1 csésze áfonya
  • juharszirup vagy méz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy tálban, kézi habverővel keverd össze a krémsajtot, a cukrot és a fahéjat.
  3. Add hozzá a tojásokat és a tejszínt, és jó alaposan keverd el.
  4. A kenyér tetejéből vágj ki egy hosszúkás téglalapot. A kivágott kenyérbelet tépkedd össze, és forgasd át a krémben.
  5. Keverd a kenyeres-krémes masszához az áfonyát is. Az így kapott tölteléket öntsd bele a kenyérbe. 
  6. 30-40 percig süsd, majd ha elkészült, még szeletelés előtt locsold meg juharsziruppal vagy mézzel. Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top