Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Gourmet-k, figyelem! Megszületett a csokis sajt!

A világ két legfinomabb étele most egyesült: a csokis sajt megszületett!

 Biztos veled is előfordult, hogy egyszerre kívántál valami édes és valami sós harapnivalót, de arra valószínűleg nem gondoltál, hogy csokit majszolj egy szelet sajthoz. Egy ausztrál sajtkészítő azonban igen.

A melbourne-i Curds and Whey tejtermelő cégnél úgy gondolták, ugyan mi rossz sülhet ki belőle, ha az isteni olasz kéksajthoz egy kis csokit is adnak? Így született meg a Choco 21 névre keresztelt  sajthibrid: a kék sajthoz az érlelés során csokoládélikőrt csepegtettek, majd a tetetjét kakaóba mártották, végül pedig megszórták csokichipsszel. Nem mondhatnánk, hogy rosszul néz ki:

 A különleges sajt készítője elmondta, hogy a csoki csak az aromáját adja a lágy kék sajthoz, édes ízre nem kell számítani. A csokis sajtért már most bolondulnak az emberek, ezért elképzelhető, hogy nemsokára az egész világot meghódítja.

Forrás: Mashable

Címlap

top