Gasztro

Ellenállhatatlan keksz forró csoki mellé

A klasszikus skót shortbread mindenféle extra hozzávaló nélkül is megállná a helyét, de télen igazán nem túlzás egy kicsit fűszeresebbre, gazdagabbra sütni, nem igaz?

Ellenállhatatlan keksz forró csoki mellé

A shortbread szó természetesen nem rövid kenyeret takar, hanem egy kekszfélét, amit nemcsak az ötórai tea mellé fogyasztanak, hanem ajándékba is viszik. A skótok, akiknek a shortbreadet köszönhetjük, azt mondják, hogy a vaj minőségén múlik, hogy finom lesz-e a keksz, vagy sem, úgyhogy ne sajnáljuk belőle a valódi, illatos vajat!

Egy pohár forró puncs mellé vagy egy bögre forrócsokival kitűnő uzsonna. Fémdobozba zárva hetekig eláll, ezért szuper ajándék is lehet belőle.

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg Dr. Oetker Vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg sima liszt
  • 11 dkg kukoricaliszt
  • 1 ek mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 kk reszelt narancshéj
  • ½ kk Dr. Oetker Vaníliaaroma
  • csipet só

A tetejére:

  • Dr. Oetker Dekormix Hercegnő

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top