Gasztro

Készíts svéd húsgolyós egytálat!

Készítsd el akár már ma vacsorára ezt az ízletes és laktató fogást!

Te is imádod az IKEA svéd húsgolyóit? Most nem csak azt tudhatod meg, hogyan készítheted el a népszerű húsgolyókat otthon, hanem azt is, hogyan veheted körbe egy mennyei sajtos tésztával! Az így kapott egytálétel nemcsak laktató, isteni finom is lesz. Íme:

Svéd húsgolyós egytál

Készíts svéd húsgolyós egytálat!

Hozzávalók:

  • 450 g darált marhahús
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • egy fél hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 tojás
  • fél ek. só és bors (a húsgolyóhoz)
  • 2 ek. repceolaj
  • 2 csésze húsleves alaplé
  • 2 csésze tej
  • fél ek. só és bors (a szószhoz)
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 4 csésze szélesmetélt tészta
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • fé lcsésze petrezselyem

Elkészítés:

  1.  Egy nagy tálban keverd össze a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a tojást, a sót és a borsot. Formázd meg ebből a mixből a golyókat.
  2. Hevítsd fel az olajat, és 1-1 percig süsd benne a húsgolyók mindkét felét.
  3. Öntsd a húsleves alaplevet és a tejet a húsgolyókra. Sózd, borsozd, add hozzá a Worcestershire szószt. Hagyd felforrni.
  4. Ha felforrt, öntsd hozzá a tésztát és körülbelül 7-8 percig kevergesd lassú tűzön, amíg a tészta meg nem fő.
  5. Végül keverd bele a sajtot és a petrezselymet. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top