Gasztro

Mentsd el most, jól fog jönni a karácsonyi hajrában: gyors csokis pohárkrém

Adódhat olyan helyzet, amikor kevés az idő, de mégis szeretnénk valami finom édességet is készíteni az ebéd vagy a vacsora végére. Ilyen esetekben jön jól egy ilyen egyszerű, de nagyszerű édesség.

 

Mentsd el most, jól fog jönni a karácsonyi hajrában: gyors csokis pohárkrém

Alig néhány hozzávaló kell csak a villámgyors poharas desszerthez, és mivel nem kell a hűtőben pihentetni, akár azonnal tálalhatjuk. Váratlan vendégek betoppanásakor is könnyedén összeállíthatjuk, elkészítésébe a gyerekek is bevonhatók, igazi kis csapatmunka lehet belőle, ha mindenki hozzáad valamit a pohárkrémekhez.

Természetesen ízlés szerint variálható: keverhetünk a habhoz reszelt (bio) citrom- vagy narancshéjat, adhatunk hozzá egy kis olvasztott csokoládét, vagy akár egy kis rumot is. Vaníliarúd kikapart magjaival vagy egy kis mézeskalácsfűszerrel is ízesíthetjük a habot. Nagyon jól illik hozzá a banán és a kivi, de ha van mirelit eper vagy málna, akkor kiolvasztva azokból is adhatunk egy-két kanálnyit a desszertünkhöz.

A keksz inkább darabos legyen, mint morzsás, akkor jó, ha kellemesen ropog a habrétegek között. (Ezért is érdemes közvetlenül a tálalás előtt elkészíteni, hogy a kekszdarabkák ne ázzanak át.) Díszíthetjük a tetejét pirított szeletelt mandulával, durvára vágott dióval, csokilapokkal, vagy akár csoki- vagy karamellszósszal is.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag Dr. Oetker Habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg csokis keksz vagy csokis zabkeksz
  • fél doboz Dr. Oetker Csokoládé Zebra Roletti

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top